Nopea kuituliittymä edullisesti (Osuuskunnan runkoverkon alueella)

Investointi digiaikaan kannattaa! Osuuskunta Kellokosken Valokuidut osakkaana pääset nauttimaan varmatoimisesta valokuituyhteydestä, jolla lataat videot sekunneissa ja hoidat etätyöt ja videopuhelut ilman häiriöitä.

Eliittikuitu on Osuuskunta Kellokosken Valokuidut omistama verkko. Kellokoskelaiset perustivat osuuskunnan valokuituverkon rakentamista ja ylläpitoa varten, sillä muuten alueella olisi jääty ilman nykyaikaista valokuitua. Liittyessäsi osuuskuntaan saat käyttöösi luotettavan ja huippunopean valokuituyhteyden.

Alempaa löydät osuuskunnan hinnaston, säännöt ja infoa myös tilanteeseen, jossa muutat ja liittymä on siirrettävä seuraavalle omistajalle.

Hinnat:

Liittymän kokonaishinta koostuu osuuskunnan tuottamista palveluista ja kiinteistön omistajan itsensä hankkima osuus. Käytännössä osuuskunta huolehtii runkoverkon osuudesta, liittymän liittämisestä siihen ja kuidun tuomisesta taloon sisälle. Osakkaan eli kiinteistön omistajan tehtävänä on hoitaa valokuidun suojakaapelin kaivaminen runkoverkosta kiinteistölle ja lisäksi tilata Telialta avoin kuitu -mahdollisuus. Tämän lisäksi osakas hankkii haluamansa liittymän.

Osuuskunnan tuottamat palvelut:

Liittyminen OsuuskuntaanEdellytyksenä on osakkuus Kellokosken valokuidut osuuskunnassa.Osuusmaksu 60 € (alv0%)
Liittymismaksu 40 € (sis. alv24%)
ValokuituliittymäSisältää runkoverkon käyttöoikeuden,  tarvittavat materiaalit ja asennuksen runkoverkon osalta.Veloitetaan alv0%. Siirto- ja palautuskelpoinen liittymäsopimusehtojen mukaan.1 500 € (alv0%)
AsennustyötSisältää tarvittavat asennustyöt kiinteistöllä.Tästä on mahdollista hakea kotitalousvähennystä.595,20 € (sis. alv24%) 
YHTEENSÄ 2 195,20€
Mahdollisella kotitalousvähennyksellä2 080€

 Kiinteistön omistaja (eli osuuskunnan osakas) hoitaa seuraavat asiat:

Tarvittavat kaivuutyöt runkolinjalta kiinteistölleLiittyvä kiinteistö hoitaa tarvittavat kaivuutyöt (tekee itse tai tilaa) lähimmästä runkoverkon kohdasta kiinteistölle.Osakas kustantaa itse
KaivuuluvatMikäli asennettava valokuitulinja kulkee naapurin tai kunnan omistamalla maalla, hoitaa osakas tarvittavat luvat (suositellaan kirjallista suostumusta).Osakas kustantaa itse
Telia Avoin KuituSisältää avausmaksun ja kuitumuuntimen.186€ (sis. alv24%)

Valokuituliittymän käytöstä syntyvät kustannukset:

Osuuskunnan perimä ylläpitomaksuOsuuskunta huolehtii verkon ylläpidosta, hallinnoinnista ja hoidosta. Veloitetaan vuosimaksuna.12,40 € / kk (sis. alv24%)
Ylläpitomaksu käyttämättömästä liittymästäKäyttämättömän liittymän ylläpitomaksu on 50% normaalista.6.20 e / kk (sis. alv24%)
Operaattorin perimä internetliittymän maksuhttps://www.avoinkuitu.fi/